Japon eriği marmelatı yapmayı düşündüğümde, malzemeleri hazırlamak oldukça kolay görünüyor. Ancak, bu meyvenin çekirdeklerini çıkarmak ve parçalamak biraz zahmetli olabilir mi? Bekletme aşamasında şekerin meyvelerin suyunu salması için 1-2 saat bekletilmesi gerektiği belirtilmiş, bu süre gerçekten yeterli mi? Ayrıca, kısık ateşte pişirme süresi tam olarak 30-40 dakika mı yoksa daha uzun bir süre gerekebilir mi? Kıvam kontrolü yaparken damlanın dağılmaması önemli, ama bunu nasıl daha iyi anlayabilirim? Son olarak, limon tuzu eklemek marmelatın lezzetini artıracaksa, bu aşamada başka bir şey eklememiz gerekiyor mu? Merak ettiğim bu detaylar beni oldukça heyecanlandırıyor.
Japon eriği marmelatı yapmayı düşündüğümde, malzemeleri hazırlamak oldukça kolay görünüyor. Ancak, bu meyvenin çekirdeklerini çıkarmak ve parçalamak biraz zahmetli olabilir mi? Bekletme aşamasında şekerin meyvelerin suyunu salması için 1-2 saat bekletilmesi gerektiği belirtilmiş, bu süre gerçekten yeterli mi? Ayrıca, kısık ateşte pişirme süresi tam olarak 30-40 dakika mı yoksa daha uzun bir süre gerekebilir mi? Kıvam kontrolü yaparken damlanın dağılmaması önemli, ama bunu nasıl daha iyi anlayabilirim? Son olarak, limon tuzu eklemek marmelatın lezzetini artıracaksa, bu aşamada başka bir şey eklememiz gerekiyor mu? Merak ettiğim bu detaylar beni oldukça heyecanlandırıyor.
Cevap yaz