Kayısı marmelatı yaparken kaynatma süresi ne kadar olmalı, merak ettim. Orta olgunluktaki kayısılar için 30-40 dakika, olgun kayısılar içinse 20-30 dakika yeterliymiş. Ben kayısıların tam olgun olup olmadığını anlayarak bu süreleri ayarlamakta zorlanıyorum. Kıvam testini denemek de çok faydalı görünüyor. Bu konuda denemeler yapmayı düşünüyorum. Başka hangi püf noktalarına dikkat etmeliyim?
Kayısı marmelatı yaparken kaynatma süresi ne kadar olmalı, merak ettim. Orta olgunluktaki kayısılar için 30-40 dakika, olgun kayısılar içinse 20-30 dakika yeterliymiş. Ben kayısıların tam olgun olup olmadığını anlayarak bu süreleri ayarlamakta zorlanıyorum. Kıvam testini denemek de çok faydalı görünüyor. Bu konuda denemeler yapmayı düşünüyorum. Başka hangi püf noktalarına dikkat etmeliyim?
Cevap yaz