Kuçburnu marmelatımın cıvık kalması beni çok üzdü. Yeterince pişirmediğim için mi böyle oldu yoksa pektin oranı mı düşüktü, emin olamadım. Ama pektin eklemeyi denemek hoşuma gitti. Sizce pişirme süresini uzatmak da işe yarar mı? Belki biraz şeker de eklemenin faydası olur. Elma suyu ekleyerek kıvamı artırmak mantıklı görünüyor. Cıvık kalmış marmelatımı düzeltmek için bu yöntemleri deneyip sonuçları görmek istiyorum. Başka önerileriniz var mı?
Kuçburnu marmelatımın cıvık kalması beni çok üzdü. Yeterince pişirmediğim için mi böyle oldu yoksa pektin oranı mı düşüktü, emin olamadım. Ama pektin eklemeyi denemek hoşuma gitti. Sizce pişirme süresini uzatmak da işe yarar mı? Belki biraz şeker de eklemenin faydası olur. Elma suyu ekleyerek kıvamı artırmak mantıklı görünüyor. Cıvık kalmış marmelatımı düzeltmek için bu yöntemleri deneyip sonuçları görmek istiyorum. Başka önerileriniz var mı?
Cevap yaz